Friday, May 1, 2015

Selamat Hari Pekerja 2015

1 comments


Selamat Hari Pekerja sume...

Pergi bercuti kat mana harini uols? Balik kampung ke?

Aku celebrate Labour Day harini kat umah aje...Kebetulan plak tak berapa nak sihat. So stay aje la kat umah. Plans sume kene cancel last - last minutes. Huhuhu...SEDEYYYYY!!!

Kepada sesape yang bekerja harini...selamat bekerja naaa? Tanpa uols tak makan McD la kitorang harini.

Saturday, November 22, 2014

Happy Birthday To Me

3 comments


Hey hey hey...
I'm officially 31 years old since yesterday.
Nope...I'm not shy to admit I am now 31.

HAPPY BIRTHDAY TO ME...
Thanks to all my family members, cousins & friends yang wish kat aku semalam. Terharu siot!!! Masih ade lagi orang yang ingat kat aku rupenye...cume aku aje yang buta untuk melihat dengan mata hati aku.

Semoga dengan bertambahnya usia aku, hari - hari yang akan aku lalui dipenuhi dengan ketenangan dan kebahagiaan.. InsyAllah.



P/S: I wish to have a macbook air n a camera. Lepasni takde la aku dok meminjam laptop orang lain untuk berblogging. Macbook air?sebab ringan!



Monday, October 13, 2014

Officemate Baru

2 comments
Dah sebulan aku dok bilik kat ofis baru tu sorang - sorang, tetibe harini ni aku dapat teman sebilik yang baru pulak.

Ok...rase macam keseronokan tanpa batasan aku dah berakhir dah sekarang. Lebih terbatas lagi bila roommate aku tu seorang lelaki. 

AWKWARD!!!!

Nak menyanyi or pasang lagu kuat - kuat pun rasa terbatas. Tak macam time aku sebilik dengan Semek Diha & Zura dolu - dolu. 

Damn... rindu plak kat ofis lama aku!


Sunday, October 5, 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha

1 comments
Alhamdulillah..Syukur aku masih bernnafas lagi sehingga ke hari ini untuk menyambut perayaan Aidiladha 2014. Tahun ni aku dapat merasai penghayatan Aidiladha yang sebenar (bunyi poyo semacam..macamla aku ade buat korban aje kan?). Tak..tahun ni aku takde pun ambil bahagian untuk korban, tapi ma ayah aku tu..ade la. 

Penghayatan yang aku maksudkan adalah perasaan macamana aku berpuasa 3 hari sebelum raya & gi solat aidiladha which is..selama ni aku memang takkan buat dan perasaan nak mengelak daripada gi bersembahyang raya. 

Aidiladha kali ni..aku sendiri yang bersemangat nak ajak KakLong berpuasa sunat sekali dengan aku dan paling aku tak sangka tahun ni akulah antara orang yang bersungguh nak gi solat hari raya. Aku pun actually terkejut jugak dengan perubahan ni..tapi Alhamdulillah, its for a better living.

Allahu Akbar!

p/s : takziah buat keluarga mak teh di Sarawak atas pemergian pak teh pagi semalam (4/10/2014). Tenanglah Pak Teh di sana..

Sunday, September 28, 2014

Tempat Kerja Baharu

1 comments
Akhirnya...aku bertukar juga tempat kerja baru.
Daripada satu Department terus ke Ministry. Yup...More challenging, I would say~

Tapi nasib baik la tak jauh daripada office lama aku. Seberang jalan saje...I still having my breakfast and my lunch with Kak Long. Bff la katakan~ Parking kereta pun still kat office lama.

Haaa...sebut pasal parking...aku rasa nak tergelak pun ada sebenarnye. Aku tak sangka parking aku ni memang jadi buruan officers lain...sampaikan Kak Na yang sepatutnya menggantikan tempat aku tu boleh dikenakan notis. Puncanya?Kononnya parking tu dah diperuntukkan untuk officer lain.

Haiiihhhh...Sedih jugak bila pikirkan gara - gara orang yang macamni,kan? Aku pun sebenarnya tak suka kot nak gaduh - gaduh pasal benda remeh macamni. Aku rasa aku tau kot sape yang tulis notis tu dan aku seriously tak sangka dia boleh bertindak macamtu sekali!

Semoga Kak Na tabah menghadapi ujian. 


Friday, August 8, 2014

0 comments




Terima kasih Ya Allah...

Sunday, May 25, 2014

Kiehl's Fun In The Sun

1 comments


OMK...OMK...OMK!!!! (Oh My Kiehl)

I am so happy that Kiehl come out with a product that is so useful for me! Look at the picture above! Icy cold yaw!!! That means I will look and stay cool on sunny days, especially during my field work all day long! Oh Yeah!!!

My work requires me to travel a lot! Yup...my nature of work involves the islands, seas & the beach! Moreover, my hometown is near the beach..Teluk Cempedak Beach (that is in Kuantan, Pahang). I regularly go to the Semporna Island and Mabul Island in Sabah.  Yeahhh man...I bet you can tell how tanned I am. My skins burned & dry more often. Like a grilled loster! 

Eeeuuuwwww....that's not sexay!

I love Kiehl's product because it is not tested against animals. I am an animal lover,so I do get emotional and I do boycott the products that harassed or abused animals. The less chemicals the better it is...I would say. There is always a room for peoples who are not so confident on the Kiehl's products. A small pack of samples is there for you to try. But most of times, they will definitely returned back to the store after trying it out! Hohoho...

p/s: I will definitely recommed this product to my colleagues for sure to lessen the number of burnt lobsters at the office!



 

♥Lola is My Other Name♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template