Saturday, December 24, 2011

Amir Bertunang

1 comments
Just wanna wish...


Selamat Bertunang wat Amir...


Cepat2 la mendirikan rumah tangga tu,ek? Time bertunang memang banyak dugaan...


Sori tak dapat join rombongan ko ke Kuala Lipis,ek?

Friday, December 23, 2011

Kebuntuan

0 comments
Bila bersendirian...


Bermacam persoalan dan memori bermain di fikiran. Bermacam idea terlintas dan pelbagai ilham yang ingin diungkapkan...


Lalu aku mencari sebatang pena dan meletakkan sehelai kertas kosong di hadapanku agar dapat kucoretkan apa yang terbuku di hati dan akalku.


Namun pabila jari sudahpun menggenggam sebatang pena dan sehelai kertas putih melebarkan helaiannya di hadapan mata, aku terus menjadi buntu. Mengingat kembali apa sisa baki idea yang tertinggal di benakku...


Namun segalanya hampa...


Dan kini, aku menaip tentang kebuntuan diriku sendiri...betapa bodohnya aku!


p/s: terima kasih kepada readers yg membaca post mengarut nih :p


Monday, December 19, 2011

Memori Kopitiam

0 comments
Suatu masa dahulu ade sepasang merpati sejoli yang sering berkunjung ke kopitiam ini...

Sungguh bahagia pasangan ini dari pandangan mata orang - orang yang melihatnya... Kemana sahaja pasti berdua. Ukiran senyuman sentiasa terpalit di wajah kedua - dua insan ini.

Setiap pagi hujung minggu, merpati ini sudah pun keluar mencari makanan mengalas kekosongan perut mereka. Dan di kopitiam inilah menjadi tempat mereka menikmati hidangan pagi mereka. Kadang kala, belum pun kopitiam itu beroperasi, mereka sudah pun menanti di muka pintu hadapan kopitiam tersebut dengan mengalas komputer riba masing - masing.

Si gadis sibuk mengemaskini blognya..menceritakan betapa gembiranya hidupnya manakala si jejaka itu pula sibuk menikmati hidangan yang telah ditempah. Terlalu leka menikmati juadah sehingga abis makanan si gadis itu dirembat. Apabila si gadis itu menyedari makanannya telah dirembat dan si gadis tarik muncung sedepa, si jejaka terkekeh-kekeh menahan gelak dan membuat muka comel..

Pabila si gadis menikmati kopinya,si jejaka mengamati reaksi si gadis itu dengan kusyuk. Kata si jejaka, wajah si gadis itu nmpk bsinar selepas minum kopi. Macam magik!

Tapi pada saat ini,si gadis datang semula ke kopitiam itu lagi..tapi kali ini dia bersendirian tanpa si jejaka yang sering disisinya seperti dahulu kala.

Jelas terbayang kesedihan di wajah si gadis itu dan tiada terpancar cahaya kegembiraan di wajahnya walaupun si gadis itu telahpun menghirup kopi yang biasa ditempahnya..




Sunday, December 18, 2011

White Vengeance

0 comments
Aku rase bole kire dgn jari kot brp kerap aku masuk cinema tgk cite cina!

Last tuesday (13/12/2011), aku layan cite White Vengeance dgn sa kui.

Definitely not my idea of watching dat movie!

But somehow d movie is not so bad. Cite ni based on true story..tapi mayb ade ckit ajinomoto dlm cite tu!hohoho..

Tuesday, December 13, 2011

Ombak Rindu

0 comments
Semalam ofis baru aku cuti...sbb Hari Keputeraan Sultan Selangor. Tapi disebabkan pengurusan atasan Jabatan aku ni best sgt...so, aku terpaksa la jugak korbankan cuti aku tu utk attend program yang dah dirancang tu.

Seharian kot aku kat HQ ok! Lepas dah tension sebab kene dengar KP aku berceramah dari pagi sampai petang sambil wat aktiviti bkumpulan tu, aku terus shoot gi umah Hakak Ira.

Yup...dating dengan hakak layan cite Ombak Rindu!

But b4 dat, kitorang dinner Assam Laksa (xtra bawang) n minum coffee n tea Chatime dulu! Kali ni aku order homemade coffee!Hmmm...not bad for a coffee lover like me!

Movie starts at 9.20pm. D movie was great! Cite sedih laaa..mamat yang dok sblh kiri aku nangis kot! Ikutkan hati nak aje aku suakan tissue pocket yang ade kartun Garfield tu kat dia. Aku yang nengok mamat tu nangis plak yg rase mcm sayu. Hohoho...nangis sbb tgk mamat brutal tu nangis...bole?Bkn sbb cite tu sedih ke ape!

Para pelakon dalam cite ni mmg menjiwai betul2 watak mereka. Aku rasa maybe tahun depan movie ni menang banyak awards kot! Haaa...bakal berebut piala trofi dgn movie KL Gangster lettew!

p/s: aku suke dgr Maya Karin baca surah Yassin mase dlm cite ni

Thursday, December 8, 2011

Happy Feet 2

0 comments
Hajat nak g tgk movie ni lastnite macam mimpi aje la!


Dah siap reserved tix for d movie lastnite but end up dgn menonton Garfield The Movie kat Restoran Syed dgn naan garlic cheese as my popcorn n teh tarik as my coke! Kau Hado???!!!

Cancelled d movie bukan sebab terlambat ke ape, tapi sebab rasa kesian kat Sa Kui sebab letih dgn kerja dia. Haih~ xpa laaa...lagipun arini & esok dia akan jadi super duper bz sbb ade product launching event.

So arini...Ombak Rindu wit hakak ke? :p

Tuesday, December 6, 2011

Orang2 HQ Dah Tau?

0 comments
Thanks Haji...

Bcoz of u, I guess all the hq peoples know abt my story...I thought I can trust u to keep my secrets, but I was WRONG!

Pagi tadi aku g HQ for a meeting n the 'scene' starts with Sufiah. Dia tegur aku dgn nama lain...tak seperti yang biasa dia panggil...

'Scene' kedua plak happened during lunchbreak bile boss jawab salam aku. Pun dengan nama yg sama seperti yang Sufiah tegur aku pagi tu...

Ok..so betul lah cakap Yusri...most of the people in there already knew abt it!

AKU TAK MINTAK PUN BENDE NI SUME JADI KAT AKU TAU?KORANG INGAT AKU SUKE KE???!!!!

Monday, December 5, 2011

Stacy - Kisah Dongeng

0 comments

Abg Cantik's Big Day pt.2

0 comments
Keesokannya, awal2 pagi lagi kami (aku, hakak n Abg Suparman) dah bersiap2 nak ke rumah Abg kepada pengantin lelaki kat TUDM Subang. Cehhh..bajet nak breakfast dulu before gi rumah Abg tu, tapi sebab dah tersesat n pusing2 punyer pasal, so kitorang breakfast aje kat umah Abg tu...

Pas makan bihun goreng n rollcake, Abg Suparman pun join Abg Cantik bersiap2. Dia jadi bridesmaid utk Abg Cantik. The sexiest bridesmaid katanye...hohoho...(seksi ke?)

Harini skali lagi Abg Cantik wat 'moment' bile time nak pakai baju Melayu color lightblue tu, bole plak baju tu xmuat! Adoiii...abis kecoh 1 umah Abg tu..cepat benor badan Abg Cantik naik! Bahagia sgt lettew~

Haaa...nasibaik ade 1 baju melayu yg agak gelap ckit yg bole matching dgn kaler suar baju melayu yg xmuat tu. So kesudahannya...Abg Cantik pakai baju melayu kaler lain n suar plak kaler lain..

Ade sedikit kelainan di situ but u still rocks Abg Cantik!!!

STEAAADDDYYYY


Sunday, December 4, 2011

Abg Cantik's Big Day pt.1

0 comments

Harini bakal menjadi hari paling bersejarah wat Abg Cantik dan Ekyn.

Dengan sekali lafaz dan bersaksikan 4 org saksi d Masjid An-Nur Kg Subang,maka dgn itu berakhirlah zaman bujang Abg Cantik dan Ekyn..

Waaahhh...kemaen lg abg cantik senyum lebar pas akad nikah tu td.Sampaikan confident abis dia solat sunat akad nikah tanpa berwudhuk terlebih dahulu. Dah siap sarung cincin kat jari Ekyn,siap salam2 n cium pipi Ekyn terus g kat depan masjid wat solat sunat. Erkkk?bukan aku,hakak n suparman yg pelik,tapi tok kadi pun dah mcm blur dgn keadaan ni!hohoho..bile suparman tegur abg cantik psl ni after dia abis solat, abg cantik dgn confident je ckp "eh!belum jatuh lg..belum jatuh".hohoho..muke confident abis tuh!

Time minum petang kat umah pengantin perempuan, sekali lg Abg Cantik make a 'moment'bile dgn gaya confidentnye menjemput kami tetamu mkn kuih koci sambil berkata "jemputla mkn tapai ni.."hohoho..tergelak besar bapak Abg Cantik bile dgr ank dia ckp cenggitu. Siap bole bahan plak anak dia pas tuh! Gile sempoi pakcik nih!

Adoiii...confident level Abg Cantik mmg tinggi dowh...

Friday, December 2, 2011

Saya Nak Yg Ini!!!!

0 comments
Ok...aku tau bday aku dah lepas...

Tapi aku berharap sangat kepada sape2 yang baik hati tlg hadiahkan aku ni...

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


It's Nikon V1 camera in PINK!!!!

Hohoho...makin kerap la aku amek gambar nnt if aku dapat benda alah ni haaa...

Who want to be my model?haaa...angkat tangan tinggi-tinggi!!!

Thursday, December 1, 2011

Enrique Iglesias - No Me Digas Que No ft. Wisin, Yandel

0 comments


Puss In Boots The Movie

0 comments
Watched dis movie last nite wit Sa Kui at GSC USJ Summit.

Hohoho...d movie was so hilarious! Ant stop laughing frm d beginning till the end of the movie. Adoiii...pecah perut weyh tengok cite nih!

After the movie we went for supper at Darusssalam. Same menu...Indomee wit egg n maggie goreng with teh ais n teh 'o' suam.

Time bayar kat kaunter tu aku ternampak a couple. Hmmm...macam kenal la dis couple!Haaa...mmg xsyak lagi!!!!

It's my fav tv host n my fav female singer...Qi & Yuna laaa!!!!

Waaaahhh...sgt sweet couple nih! Tapi aku sekadar memandang la...bukan type aku nak g kat table dorg n ganggu dorg nak mintak sain otograp laaa...kan?

Wednesday, November 30, 2011

Ma...

0 comments
Aku rase...sejak ma dah pencen, ma tak pernah datang KL sensorang. Biasa ayah mesti ade skali. Gi mana2 pun mesti berdua dengan ayah.

Ntah macamana kali ni, ma datang KL sensorang. Asalnya ma turun KL sebab nak jumpe Mak Teh kitorang yang menetap kat Sarawak tu last weekend. Ma bertolak sensorang dari Kuantan ke KL naik bas ekspress Jumaat (25/11/2011) aritu jam 3.00 ptg.

Baman amik ma kat Terminal Bas Kajang ptg tu dan terus bawak ma gi pasar malam yang dekat2 dgn terminal tu. Waaahhh...sakan betul ma aku shopping kat pasar malam tu!Barang2 kat Kajang ni murah katanya...

Dan sepanjang weekend tu, aku habiskan masa aku dengan ma aku. Terasa seperti di Kuantan dan hidup terasa lebih terurus. Tiap2 malam tdo dengan ma (moment to be missed) dan bawak ma gi shopping. Bawak ma g MidValley, Gardens, EconSave, Pasar Malam Kajang n umah abg. She seems to be very happy dis whole weekend. Aku pun rase seronok gak bile ma ade kat sini.

Dan pagi ni...seawal 4.00pg lagi aku dah bangun dan bersiap2 utk ke Sepang. Awal bukan kerana nak ke pejabat..tapi sebab nak anta ma balik ke Terengganu. Flight ma jam 7.00pg.

Sekarang ni aku dah rasa mcm sumthing missing...sedey pun ade gak nih!
"I HATE SAYING GOODBYE TO MY PARENTS..."

p/s: da promise kat ma nak bawak dia gi spa nxtime dia dtg KL!hohoho...anything for u mum

Tuesday, November 29, 2011

Lelaki Penipu! pt.2

0 comments
Haaa...amek ko! dah sampai part 2 dah aku wat entri pasal bedebah nih!

Story pasal d same mamat yang aku penah tulis dalam entri aku sebelum nih ----> http://konspirasicuriga.blogspot.com/2011/06/lelaki-penipu.html

Scene kali ni kat Ali Cafe, tempat yang Tina pernah bawak mamat ni makan time depa dating dolu2.

Mule2 tu...aku dengan Tina tgh syok2 makan malam kat situ sambil mencuci mata. Amik port baek punyer (sbb dapat ushar mamat2 ensem yg mkn kat table yg dkt dgn entrance restoran tu).

Tgh dok2 ushar, aku perasan ade sepasang merpati sejoli masuk kat restoran tu. Awek tu pakai baju pink n balak dia pakai green shirt n a cap. Ntah macamana time tu aku n Tina dok pandang couple tu serentak n aku perasan Tina genggam erat lengan aku. Dengan kuasa sepantas kilat Flashman,mamat yang tadinya saling terpandang dengan kitorang terus cabut dari restoran tu meninggalkan awek yang berbaju pink tu terkial-kial sorang2 cari table yang strategik jugak (nak ushar mamat ensem jugak lettew...). Aku mcm pelik dgn keadaan tibe2 tuh!"Eh..pandangan kitorang nih menyengat sangat ke sampai mamat tu boleh blah terus daripada restoran tuh?"

Aku xtau macamana perasan Tina time dia cakap kat aku..."itulah mamat sial SA tuh!" kat aku. Tapi aku yakin dalam hati dia penuh dengan amarah dan aku rasa kalau time tu xda sapa2...mau dia belasah mamat sial tu sampai mati kot! Pelik macamana dia bole still duduk tenang saja tanpa wat apa2 kat mamat tu. Memang bukan Tina yang aku kenali laaa...Mamat baju ijau tu tgk table kitorang mcm ternampak hantu! Lintang-pukang ko lari tinggalkan restoran tu ek?hohoho...Memang pengecut nak mampus dan tindakan dia mmg betul2 nampak mcm budak2 kecik yang bersalah yang cuba nak lari daripada cikgu disiplin sbb kantoi bawak majalah playboy kat sekolah!hohohoho...so IMMATURED!!!!

What a coincidence!!!awek tu amek table yang betul2 kat belakang table kitorang. Elok aje awek tu labuh bontot dia kat seat blkg table kitorang, tibe2 henpon awek tu berdering. Memang dah bole jangka la kan sape yang call! Pas abis bcakap dengan fon, awek tu terus blah daripada restoran tu dengan perasaan frust la kot! (sebab xdapat nak join kitorang ushar mamat ensem).

Apa2 pun...aku memang betul2 kagum dengan ketabahan Tina dalam menghadapi situasi macamni dengan tenang eventhough aku tau dalam hati dia mmg berapi-api tunggu nak meledak mcm gunung berapi kat Krakatoa tuh! Siyes kagum kat wanita macamni.

Sabar Tina...Allah akan balas segala perbuatan mamat bedebah tu and ko akan dapat ganjaran daripadaNya...mungkin ganjaranNya tu berlipat-ganda...


Friday, November 25, 2011

Fail Meja

4 comments
Terasa mcm bongok aje bile aku plak yang kene wat fail meja staff2 bawah aku!

Eh? Sape yang boss ni?

Aku masuk kat ofis ni xsampai setahun n tak berapa nak nak expert sgt psl keje korang, tapi aku plak yang kene failkan n rangka sume kerja-kerja uols selama ni!

Hmmm...tak pa laaa. Ma aku cakap..."nak wat sesuatu tu biar ikhlas..."

So...hadapi lah dengan senyuman
(mcm tajuk lgu Indo la plak!)

Semalam pas dinner KFC (not my fav fastfood), g la cari dvd...konon2nye nak stay up wat keje n lyn dvd bile ngantuk. Tapi bile da layan xsampai pun 1 movie tu..aku bole belasah tdo sampai ke subuh! Sudahnye...fail meja staff2 aku tak terbuat.

Haih~ nampak gayanye dis weekend n dis cuti Awal Muharram ni aku terpaksa pulun habis2an la nih!

p/s: Usaha Tangga Kejayaan...

Senyuman orang yang separa ikhlas wat keje

Thursday, November 24, 2011

Sakit perut

0 comments
Semalam amik mc sbb sakit perut...

Immortals Movie

0 comments
Last night aku tgk movie ni dgn Eti & Dafi kat GSC Alamanda. Depa yang ajak aku gi tengok movie ni. Hmmm...maybe ni kire macam bday treat utk aku la kot!

Thanks to Eti & Dafi for the movie and thanks 4 d popcorn n d coke drink :)

Movie ni bagi aku menarik jugakla...macam tengok movie 300 pun ade. Aku memang suke tengok movie yang related dgn kedewaan Greek mcm Zeus, Athena, Poseidon, Medusa etc. Tambahan pulak actress dlm movie ni Freida Pinto. Haaa...lagi la aku suke,kan?

Keluar2 daripada cinema tu ntah macam mana la aku bole terhantuk kat 1 tiang kat luar Alamanda tu. GEDENGANGGGGG...gile kuat kot bunyi hantukan tuh! Otak aku pun rase mcm bergegar aje time tu.Tapi aku teruskn jugak berjalan. Malu seyh...tapi bole wat bodo aje...Sambil2 tu aku gosok2 la kepala aku. Dalam hati dah abis tiang tu aku sumpah seranah!hohoho...

p/s: Lain kali kalau berjalan jgn dok khusyuk sgt belek henpon!

The Female Cover Model Search Final 2011

2 comments
Sebabkan event ni aku sanggup apply cuti seminggu awal sebelum 'd day' (22/11/2011)...

Disebabkan event ni jugak, aku sanggup perabih duit utk wat hair treatment kat saloon (actually mmg dah sampai tempoh utk wat treatment pun!). Punye la bersemangat waja aku nak join the event la kan?hohoho...

The event was held at G Six Club at The Gardens at 7.30pm (tapi start lewat). Aku rase excited sangat nak gi event ni sebab aku dapat tau my hawt girls sume join the event. Sarah, Gwen, Hakak Ira n Becky...But it turns up Becky xdatang on dat day...rasa hampa sekejap sebab aku mmg teringin sangat nak jumpa Becky. Slalu dgr cite psl dia tapi tak pernah bersua.
Hakak Ira, Me & Sarah...
Gwen & Hakak Ira
Hakak Ira & Me
There was 5 finalist dat had been selected among 300+ applicants yg ade. Sarah Hodger, Karen Chong, Marlene Lim, Zucca tan and Asye Nur. Kitorang bajet Sarah yang akan menang sebab dia nmpk mcm foreigner n dia sorang aje contestant yang nampak tinggi. Yang lain tu...hmmm...kire kategori agak rendah la sedikit daripada Sarah tu.

Bile keputusan diumumkan, sume mcm terkedu sekejap. The winner was Asye Nur..mmg rasanya mmg di luar jangkaan sume la kot? But who care...kan?dia pun pretty jugak!

Aku mmg enjoy gile on dat day melayan Sarah n Hakak bergossip n gelak mcm orang gila dgn Gwen. Hamboi...Sarah kalau dapat bercerita mmg tak hengat!Cite dgn gaya tu yang tak bole blah tu!Mau pecah perut aku dok gelak!Adoyaiii...sayang Gwen balik awal on dat day. Tak sempat nak take pics the 4 of us...
My outfit of d day

Wednesday, November 16, 2011

AIM 18

1 comments
Sabtu lepas (12 Nov 2011), aku berpeluang gi AIM 18 yang diadakan dekat Stadium Putra Bukit Jalil dengan hakak. Thanks to Abg Suparman sebab bagi tiket kat kitorang..Upper tier seat pun boleh!kami redah aje...kan kak?

Hmmm..kalau ikut dalam tiket tu..masa start at 7.00 so dengan excited nye aku dengan hakak gerakla ke stadium seawal 6.15pm. Berkat skill pemanduan 'gadis litar' hakak tu..maka kitorang sampai sana xsampai setengah jam pun!(Ladies..dont try dis ok?). Dah siap2 beli fishball cucuk n keropok keping wit lime ice kat stall tepi jalan tu..kitorang pun gi la beratur nak masuk kat pintu masuk utk 'kelas2 atasan' tu...

Mak aiihhh!!!aku ingatkan kitorangla yg paling awal sampai..xsangka plak dah bjuta manusia dah dok beratur depan pintu masuk tuh! So nak tak nak..tpaksa la kitorang join the queue...

Hmmm...aku xtau silap kat mana,the tix wrote event tu start kol 7.00pm, but until 8.00pm the door still closed. Dah bermacam - macam bau dah aku bole hidu time queuing tu n macam2 kerenah aku tgk time tu. Hmmm...orang cakap aku suke camwhoring kan..tapi believe me...aku jumpe a group of camwhore people yg lbh kritikal daripada aku! Hohohoho...hakak geleng2 kepala aje tgk dat group. "Children nowadays..."katanye!

The event was hosted by Dato' AC Mizal n Zizan. Good combination! But the event was not so merry rasanye...

Was so happy to know that Yuna won d Kembara Award n hmmm...many more. Hakak was so happy because Anuar Zain pun menang besar gak malam tu...

Apa2 pun...thanks kat Suparman sebab bcoz of him we wont be there :)

Friday, November 11, 2011

8/11/2011

0 comments
Ada apa dengan tarikh nih?

Mungkin tarikh ni tarikh yg paling pekerja2 kat Malaysia ni tak berapa suke sbb dah kene start masuk kerja lepas dah bercuti Hari Raya Aidiladha tahun ni...

Tapi bagi aku, tarikh ni kire tarikh yang mungkin aku tak dapat lupekan sebab pada tarikh tu aku terlibat dengan kemalangan Jalanraya kat km 308.2 highway Sg.Besi (dekat dah dengan Serdang). Mungkin jugak tarikh ni adik aku Aiman akan ingat sampai bile2 sebab dia jugak berada di dalam insiden tu..

Masa tu, aku n Aiman otw nak balik Kajang lepas dah dropkan Arifah kat Klang Lama. Masa kejadian tu, kitorang naik kete Myvi baru Eti yang keluar lepas raya puasa baru2 nih (masih panas lg tuh!).

Dah siap isi minyak kete Eti kasi penuh n beli poweroot 2 tin yang Eti pesan tu kat Shell, kitorang pun xcited la nak teruskn pjalanan. Dah tak jauh dah tuh! Rase dlm 15min da bole sampai.

Ntah tak semena-mena, time kitorang ade kat lane paling kanan, sebuah lori balak yang ade di lane tengah menghimpit masuk lane kitorang tanpa memberi isyarat. Aiman tekan brek tapi disebabkan tindakan pemandu lori terlalu drastik n terlalu dekat dengan kete kitorang, so secara tak langsung kami berlanggar dan kete kami menghimpit divider di tengah jalan. Habis kete Eti calar n kemek kiri kanan. Pemandu lori tersebut terus memecut lorinya setelah menyedari keadaan tersebut dan terus mininggalkan kami yang masih trauma di tengah2 jalanraya tersebut.

Aku bersyukur dalam keadaan sebegitu,masih ade lagi yang masih mengambil berat pasal kami. Arifah & Joe datang. Mama n papa Joe pn ade dtg jugak. Abg yang time tu masih kat ofis lagi terus datang dan rakan yang pada hari tu baru sampai umah dari kampungnya ada jugak memberi sokongan moral kat aku.

Terima kasih kalian...

Friday, October 28, 2011

Deepavali 2011...pt2

0 comments

On d Deepavali day, aku n hakak g jalan2 cari makan tanpa target. Belasah aje jalan sambil2 ushar2 kedai makan yang nampak mcm best. Abis 1 Kampung Bharu kitorang dok explore tapi takde 1 pun kedai yang nampak menarik. Tambah plak time tu perayaan Deepavali, so banyakla kedai yang tutup.

At last, kitorang makan kat Sekinchan Ikan Bakar kat Jalan Pahang. Hmmm...kedai dia macam terpencil ckit dan agak kecil daripada branch2 dia yang lain tapi masakan dia kire ok la jugak...
Otw to Sekinchan Ikan Bakar Jalan Pahang...

Kitorang order 2 ekor ikan kembung bakar, kerang bakar & sotong bakar wit ulam n lai chee kang. Hmmm..nampak mcm ckit aje...tapi bile nak perabihkan makanan tu...kire mengucap panjang jugakla kitorang berdua...Nasib baik masakan dia sedap!

After makan, kitorang lepak kat umah dan Lan & Ekyn (tunang) dan Apis datang lepak tengok cite Hindustan (Singham). Amboi2...kemaen suke btul depa layan cite hindustan tuh!Hohoho...

Pas layan hindustan, kitorang teabreak kat Strawberry Cafe kat PJ. Lan yang blanje.

Hohohoho...mekasey Lan! Raspberry latte tu sedap tapi mcm tak berapa nak rase coffee dia laaa...

Deepavali 2011...pt1

0 comments
Tahun ni aku bajet nak beli sari bagi meraikan Deepavali, tapi mlm nak raya deepavali tu, jalan jammed. So hajat dihati nak beli sari kat Brickfields terpaksa dibatalkan...

So, aku dan Hakak Ira terus gerak ke Uptown Damansara for dinner kat Pirate Steak. Hakak makan blackpepper steak dan aku belasah dimsum (makanan org ASIIIAAAA!!) kat sebelah kedai lanun tuh. Hohoho...time nak balik mkn tu mamat waiter minuman bole plak tanye hakak "uols ni kembar ek?".Hmmm...aku xpaham...tang mana yang waiter tu nampak aku n hakak sama?Pickup line mmg xbole blah la bro!
Kitorang nampak mcm kembar ke?

After dinner,kitorang gerak ke Uptown Kota Damansara plak. Layan orang karoks dan kitorang sangat teruja bile dgr Julia nyanyi (mlmtu dia nyanyi lagu Salam Taj Mahal,nyah...kelllaaasss).

Abis penat layan karoks tu, a group of guys kat meja sblh hakak dok tny.."adik beradik ke?yg mana 1 kakak n mana1 adik?"kat kitorang. Siap mintak nombor fon lg ko!Amboi2...

Actually aku tak perasan yang meja sebelah hakak tu ade 1 group of guys. Time dalam kete otw nak balik tu...baru la hakak bukak mulut. Rupe2nye mamat2 tu dok panggil2 "sayang...sayang" time kitorang dok layan karoks tu. Hakak cakap, geng2 tu siap curi2 snap pics lagi...kemaen! Ni boleh saman nih!

Wednesday, October 19, 2011

Caaaakkkk!!!!

4 comments


Can u spot me in this vid?

Hohoho...

Pertandingan Meja Tercantik

0 comments
Time assembly pagi tadi boss announced nak adakan pertandingan meja tercantik.

Hohoho...yang ni memang lawak!

Sebab ape aku kata lawak?

  • Biasanya meja2 staff2 bos yg sama level mcm aku ni jadi tempat boss longgokkan surat2 or kerja2 yang boss xbuat;
  • Keluasan meja & bilik kitorang tak seluas meja boss;
  • Belum sempat kitorang nak kemas dokumen2 atas meja, datang lagi dokumen2 baru yang nak kene settle URGENT!; dan
  • Boss anggap kalau meja kitorang ni bersih bmakna kitorang tak wat keje kan?
Jadi aku tak kesah pun sape yang menang dalam pertandingan tu...

Tahniah la sapa yang menang pertandingan tu nanti ;)

Tuesday, October 18, 2011

My New Bike..

2 comments

"Cantek tak?cantek tak?"*gaya ala2 Eric Leong*

My new bicycle yang aku beli kat Kuantan, Pahang last week (14/10/2011) dengan Yusri time kitorang gi outstation kat sana.

Yusri cakap "tak yah beli beskal mahal2 kalau nak naik skali skale aje...wat bazir duit!beli biasa2 aje sudah..". Yup...cakap dia memang betul! So I choose this. Even dia tak cakap kat aku macamtu pun aku still akan pilih basikal ni jugak sebab kaler dia PINK! and combine wit purple...macam sgt sweet sgt!

Haaa...pasni kerapla korang yang dok dekat2 sekitar kawasan tempat tinggal aku ni nampak aku tgh mengayuh gi 7e ek?hohohoho...

p/s: saddle dah ditukar pada kaler pink jugak!


Tuesday, September 27, 2011

Cik Amal dah Fly ke UK...

2 comments
Bile Cik Amal fly balik ke UK kali ni, aku rase sedey sgt sebab:
  1. Aku tak sempat nak spend time dengan dia saat2 terakhir dia nak balik ke sana sbb time tu aku outstation kat Langkawi;
  2. Aku tak sempat nak tdo kat umah dia like I always did;
  3. Aku langsung tak sempat bertandang ke rumah dia since dia balik Mesia for her Hari Raya Aidilfitri's holiday;
  4. Aku tak sempat nak celebrate bday Acip sama2 dgn dia;
  5. Aku tak sempat nak belanja dia tgk movie Fright Night yang dia nak sgt tgk tu; dan
  6. Yang paling aku kesal sekali aku kesal sebab aku tak dapat tengok dia fly malam tu!
Thanks Adek Nana sebab berjaya redakan tangisan kekesalan aku on dat night (ayat sastera gile seyh!)

Dari jauh aku doakan kejayaan ko, Amal...Aku sayang ko sangat2 n u r a part of me,beb...

Wednesday, September 21, 2011

Tragedi 20sen

0 comments
Aku taktau samada ini semua kebetulan or maybe muke aku n muke adek nana ni muke duaposen..

Tapi itula hakikatnye bile aku n adek nana lepak together-gether..insiden ni bukan aku sekali dua..tapi berulang smpai 3 kali dlm masa 3hari uols!

Insiden pertama: kat Hainan Kopitiam at KD on 16/9/2011

Time kitorg dok kelam-kabut cari syiling 20sen bayar for our 2 sets of kaya toast n a cup of hainan coffee n a cold coffee yg xsedap,mamat cashier yg muke innocent tu bole plak ckp kat kitorg.."tapi sy ade 20sen!". Aku n adek nana saling pandang. Dlm ati dok ckp.."aku knal ke mamat nih?"...

Kejadian kedua: kat Restoran Impian Maju, Bdr.Baru Bangi 17/9/2011

Mase tu dah lewat mlm kot..g kuar mkn after watching Muniff Isa in Tangkal Besi The Movie. Kebetulan harga mknan kitorg RM 11.20. Meraba2 lg kitorg dok cr syiling.time dok cr tu mamak cashier tu tny.."u chinese ka?" n sebab byk sgt kitorg bcakap last2 mamak tu bg diskaun 20sen.

Kejadian ketiga: kat Restoran berlauk Seksyen 5 Bangi 18/9/2011

Bfast nasi kerabu wit adek nana dgn harga RM14.20(knp kene ade 20sen kt blkg huh?) dan skali lg akak cashier tu bg diskaun 20sen!

Hohoho..makesure hantaran kawen ko nnt ade nilai 20sen kt blkg tu ek,adek nana?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, September 15, 2011

Siapakah dia wanita cantik?

1 comments
  • Dia melukis kekuatan melalui masalah
  • Dia tersenyum saat tertekan
  • Dia tabah saat dihina
  • Dia mempersona kerana memaafkan
  • Dia mengasihi tanpa mengharapkan balasan; dan
  • Dia bertambah kuat dalam doa & pengharapan kepada Ilahi

Wednesday, September 7, 2011

Beraya Wit Cik Amal

0 comments



5th Sept.2011
aritu aku masih lagi bercuti Hari Raya Aidilfitri. Hari tu aku spend 1 hari kot dengan bff aku sorg nih... Cik Amal Ismail yang akan balik semula ke UK on 25th Sept.2011

Berbuka puasa suda..kali ni beraya plak! Kalau aritu berbuka puasa kat The Curve kali ni beraya plak kat MidValley Megamall! Hohoho..beraya versi moden nih!Aku sorg ajela kot yg dlm mood raya sbb aku je yg pkai baju raya...Cik Amal dressup mcm nak g membeli-belah :p
Juadah raya utama versi moden...Assam laksa+soya bean kat Jusco. Beli asam laksa free no.tepon mamat Sabah yg keje kat kaunter tu! Hohoho...adoyai!

Pas makan laksa, kitorang g shopping wall stickers Cik Amal. Nak designed bilik katanye...Aku tolong pilih ikut taste aku la jawabnye! Cun kot?

Before layan movie raya...kitorang teabreak kat Sweetchat. Layankan ngidam Cik Amal yang nak mkn Durian pancake & Durian Cendol. Hmmm..durian pudding dia mmg sedap,ok?berbaloi la...
Movie raya tahun ni...FINAL DESTINATION 5!hohoho...aku suke Olivia walaupun dia mati kene laser mata!


Warna cat kuku yg aku beli (pilihan Amal).Cun tak?
Before balik kitorang bertenggek kat dgn fountain yg kat luar tu sambil makan octopus tako tao & ice blended mocha size large! Aku cakap kat Amal.."iceblended ni ade rase mcm pisang la...".then dgn selamber Amal cakap.."abg tu mkn banan cake kot b4 wat ice blended tuh!" Hohoho...bongoks btul jawapan ko..Amal!rase mcm nak tolak aje ko kat dlm fountain tuh!Adoiii...

Sampai umah ard 12+ dan pastu...kacau cikgu yg tgh wat recording dgn artis Myanmar. Gelak tak hengat dgn lawak cikgu sampai last2 aku pun tertido...

Thursday, August 18, 2011

Berbuka Puasa wit My BFF

2 comments

My BFF sejak kecik lagi...

Cuti Nuzul Quran semalam aku g kuar lepak dgn Cik Amal Yummy. Opppsss...dah xbole pggil Amal Yummy lg dah!nnt dia sentap lg mcm semalam!hohoho...(rileks la beb..Yummy mksud aku refers to ur assets la...hohoho)

Jumpa Amal kat The Curve seawal jam 3ptg. Aktiviti mundar-mandir sekitar The Curve bermula dengan program mencari mascara, eyeliner dan BB Cream Amal. Aku rekemenkan kat Amal jenama MaxFactor but it ends up dengan mascara Maybelline from Watson. Eyeliner plak aku bagi aje kat Amal. So dia tak payah susah2 n bazirkan duit dia beli a new eyeliner. Kebetulan masa tu dalam handbag aku ade 1 eyeliner terpakai...
Amal di makeover mgunakan d latest edition mascara..

Aku dimakeover jugak..tapi last2 haram jadah beli product dia!

Then kitorang g jalan2 kat Daiso. Teman Amal beli barang2 umah. Sebelum melangkah masuk kat pintu masuk Daiso tu aku dah ckp dah kat Amal..."kalau dah masuk Daiso ni dari takde niat nak beli ape2 pn mesti terbeli jugak ape2.Takkan kuar dengan tangan kosongnye lah!". Haaa..mmg aku makan balik kata2 aku. Aku kuar dengan beli bakul sampah kecik color pink wit polka dot.

Mundar-mandir tanpa hala tujuan sampai la masa nak berbuka puasa dah nak sampai. Tengok aje jam dah pukul 6.50pm, kitorang terus gerak ke Little Penang tapi kecewa sebab taukey LP tu cakap table tu sume dah fully booked.

So kitorang g la cari mana2 kopitiam utk alas perut. Target nak makan kat LP mesti diteruskan. So bajet g sana lagi after solat maghrib n after lepak kopitiam. By dat time mayb la LP tu dah lengang ckit. So kitorg g la lepak kat Tenshi no Cafe. Cafe ala2 jepun. Waitress2 kat ctu sume dressup ala2 anime and dorg sgt kawaii dengan mekap tebal dan bulu mata palsu. Sempat lagi kitorg jd member kat cafe tu!hohoho...

Setel solat sume..kitorg terus melangkah ke LP and akhirnya..lepas jugakla rasa gian nak makan assam laksa n char kuey teow LP (tapi standard dia mcm dah down!).
Then, kitorg g Ikea plak. Amal teruskan lagi perjuangan dia nak mencari barang2 umah. Hmm...banyak jugakla dia shopping kat Ikea tuh.

Hajat dihati nak makan Tutti Frutti kat Kota Damansara, tapi pusing punye pusing...tak jugak jumpa jalan nak g Kota Damansara. Hohoho...sian Amal...
 

♥Lola is My Other Name♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template