Tuesday, September 27, 2011

Cik Amal dah Fly ke UK...

2 comments
Bile Cik Amal fly balik ke UK kali ni, aku rase sedey sgt sebab:
  1. Aku tak sempat nak spend time dengan dia saat2 terakhir dia nak balik ke sana sbb time tu aku outstation kat Langkawi;
  2. Aku tak sempat nak tdo kat umah dia like I always did;
  3. Aku langsung tak sempat bertandang ke rumah dia since dia balik Mesia for her Hari Raya Aidilfitri's holiday;
  4. Aku tak sempat nak celebrate bday Acip sama2 dgn dia;
  5. Aku tak sempat nak belanja dia tgk movie Fright Night yang dia nak sgt tgk tu; dan
  6. Yang paling aku kesal sekali aku kesal sebab aku tak dapat tengok dia fly malam tu!
Thanks Adek Nana sebab berjaya redakan tangisan kekesalan aku on dat night (ayat sastera gile seyh!)

Dari jauh aku doakan kejayaan ko, Amal...Aku sayang ko sangat2 n u r a part of me,beb...

Wednesday, September 21, 2011

Tragedi 20sen

0 comments
Aku taktau samada ini semua kebetulan or maybe muke aku n muke adek nana ni muke duaposen..

Tapi itula hakikatnye bile aku n adek nana lepak together-gether..insiden ni bukan aku sekali dua..tapi berulang smpai 3 kali dlm masa 3hari uols!

Insiden pertama: kat Hainan Kopitiam at KD on 16/9/2011

Time kitorg dok kelam-kabut cari syiling 20sen bayar for our 2 sets of kaya toast n a cup of hainan coffee n a cold coffee yg xsedap,mamat cashier yg muke innocent tu bole plak ckp kat kitorg.."tapi sy ade 20sen!". Aku n adek nana saling pandang. Dlm ati dok ckp.."aku knal ke mamat nih?"...

Kejadian kedua: kat Restoran Impian Maju, Bdr.Baru Bangi 17/9/2011

Mase tu dah lewat mlm kot..g kuar mkn after watching Muniff Isa in Tangkal Besi The Movie. Kebetulan harga mknan kitorg RM 11.20. Meraba2 lg kitorg dok cr syiling.time dok cr tu mamak cashier tu tny.."u chinese ka?" n sebab byk sgt kitorg bcakap last2 mamak tu bg diskaun 20sen.

Kejadian ketiga: kat Restoran berlauk Seksyen 5 Bangi 18/9/2011

Bfast nasi kerabu wit adek nana dgn harga RM14.20(knp kene ade 20sen kt blkg huh?) dan skali lg akak cashier tu bg diskaun 20sen!

Hohoho..makesure hantaran kawen ko nnt ade nilai 20sen kt blkg tu ek,adek nana?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, September 15, 2011

Siapakah dia wanita cantik?

1 comments
  • Dia melukis kekuatan melalui masalah
  • Dia tersenyum saat tertekan
  • Dia tabah saat dihina
  • Dia mempersona kerana memaafkan
  • Dia mengasihi tanpa mengharapkan balasan; dan
  • Dia bertambah kuat dalam doa & pengharapan kepada Ilahi

Wednesday, September 7, 2011

Beraya Wit Cik Amal

0 comments



5th Sept.2011
aritu aku masih lagi bercuti Hari Raya Aidilfitri. Hari tu aku spend 1 hari kot dengan bff aku sorg nih... Cik Amal Ismail yang akan balik semula ke UK on 25th Sept.2011

Berbuka puasa suda..kali ni beraya plak! Kalau aritu berbuka puasa kat The Curve kali ni beraya plak kat MidValley Megamall! Hohoho..beraya versi moden nih!Aku sorg ajela kot yg dlm mood raya sbb aku je yg pkai baju raya...Cik Amal dressup mcm nak g membeli-belah :p
Juadah raya utama versi moden...Assam laksa+soya bean kat Jusco. Beli asam laksa free no.tepon mamat Sabah yg keje kat kaunter tu! Hohoho...adoyai!

Pas makan laksa, kitorang g shopping wall stickers Cik Amal. Nak designed bilik katanye...Aku tolong pilih ikut taste aku la jawabnye! Cun kot?

Before layan movie raya...kitorang teabreak kat Sweetchat. Layankan ngidam Cik Amal yang nak mkn Durian pancake & Durian Cendol. Hmmm..durian pudding dia mmg sedap,ok?berbaloi la...
Movie raya tahun ni...FINAL DESTINATION 5!hohoho...aku suke Olivia walaupun dia mati kene laser mata!


Warna cat kuku yg aku beli (pilihan Amal).Cun tak?
Before balik kitorang bertenggek kat dgn fountain yg kat luar tu sambil makan octopus tako tao & ice blended mocha size large! Aku cakap kat Amal.."iceblended ni ade rase mcm pisang la...".then dgn selamber Amal cakap.."abg tu mkn banan cake kot b4 wat ice blended tuh!" Hohoho...bongoks btul jawapan ko..Amal!rase mcm nak tolak aje ko kat dlm fountain tuh!Adoiii...

Sampai umah ard 12+ dan pastu...kacau cikgu yg tgh wat recording dgn artis Myanmar. Gelak tak hengat dgn lawak cikgu sampai last2 aku pun tertido...
 

♥Lola is My Other Name♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template