Monday, October 13, 2014

Officemate Baru

2 comments
Dah sebulan aku dok bilik kat ofis baru tu sorang - sorang, tetibe harini ni aku dapat teman sebilik yang baru pulak.

Ok...rase macam keseronokan tanpa batasan aku dah berakhir dah sekarang. Lebih terbatas lagi bila roommate aku tu seorang lelaki. 

AWKWARD!!!!

Nak menyanyi or pasang lagu kuat - kuat pun rasa terbatas. Tak macam time aku sebilik dengan Semek Diha & Zura dolu - dolu. 

Damn... rindu plak kat ofis lama aku!


Sunday, October 5, 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha

1 comments
Alhamdulillah..Syukur aku masih bernnafas lagi sehingga ke hari ini untuk menyambut perayaan Aidiladha 2014. Tahun ni aku dapat merasai penghayatan Aidiladha yang sebenar (bunyi poyo semacam..macamla aku ade buat korban aje kan?). Tak..tahun ni aku takde pun ambil bahagian untuk korban, tapi ma ayah aku tu..ade la. 

Penghayatan yang aku maksudkan adalah perasaan macamana aku berpuasa 3 hari sebelum raya & gi solat aidiladha which is..selama ni aku memang takkan buat dan perasaan nak mengelak daripada gi bersembahyang raya. 

Aidiladha kali ni..aku sendiri yang bersemangat nak ajak KakLong berpuasa sunat sekali dengan aku dan paling aku tak sangka tahun ni akulah antara orang yang bersungguh nak gi solat hari raya. Aku pun actually terkejut jugak dengan perubahan ni..tapi Alhamdulillah, its for a better living.

Allahu Akbar!

p/s : takziah buat keluarga mak teh di Sarawak atas pemergian pak teh pagi semalam (4/10/2014). Tenanglah Pak Teh di sana..
 

♥Lola is My Other Name♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template