Wednesday, October 30, 2013

Pink October

The happy us!From left: Kay, Hakak Ira, me & Cik Sue

October is back!
Yeaaahhh baby!!!!
It's a PINK OCTOBER!
Sempena Pink October, bukan saje Majlis Kanser Nasional (MAKNA), tapi kebanyakan agensi - agensi pertubuhan NGOs di Malaysia dan di serata dunia mengadakan Kempen Kesedaran Barah Payudara atau dalam bahasa omputihnye Breast Cancer Awareness Campaign.Punyalah dorang nak berkempen pasal kanser payudara, sampaikan setiap tahun dorang adakan Hari Tanpa Coli (No Bra Day) yang jatuh pada 13 Oktober 2013. Haaa..kemaen sonokla mereka - mereka tu mencuci mata pada haritu...kan?Amboiiiii~
Sabtu lepas (26 Oktober 2013) bertempat di Tasik Titiwangsa, aku berpeluang untuk join Technip One Walk for Charity. Ianya merupakan salah satu kempen Pink October bersempena dengan Breast Cancer Awareness. Kira macam program ini bersekali dengan charity laa.. Kempen ini dianjurkan oleh Technip bersama MAKNA. Sambil ber'enjoy2' sambil tu jugak kita beramal! Haaaa...sambil menyelam minum air gitew!

Haaa...korang mesti tertanya-tanyakan?macamana aku boleh join event ni? Thanks to Hakak Ira! Kalau bukan sebab Hakak Ira tu staf kat Technip, jangan harapla aku dapat join event ni,ok?

Peserta cuma perlu membayar sebanyak RM 30 SAHAJA dan apa yang kitorang dapat? sehelai t-shirt, sehelai tuala muka, sebuah beg shopping kitar semula, makanan, minumam dan selebihnya adalah sedekah. Haaa...kalau yang jenis 'jimat' tu memang digalakkan sangatla join event ni.
  
Antara acara - acara yang diadakan pada hari tu adalah acara berjalan mengelilingi tasik, peraduan mewarna, face painting, pemakaian tattoo dan banyak lagi (yang lain aku tak join). Kewl gile kan? Budak - budak yang hadir juga turut diceriakan dengan kehadiran dua orang badut bersama belon. Suke betul dorang dapat belon dengan macam - macam bentuk! 
    
    Rerama hinggap dipipiku!                                               Goodluck!

But...NOT ME!!!
Actually I'm afraid of a clown T_T


     A not so happy kid with a balloon 

0 comments:

Post a Comment

 

♥Lola is My Other Name♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template